02.03.2019

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin Yeni Binası Hizmete Açıldı.

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin yeni binasının tanıtım törenine, protokol yoğun katılım gösterdi. Programa Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, çevre il ve ilçe müftüleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Mehmet Musa ŞİRİN, “Dünden bugüne ülkeler değişiyor, insanlar değişiyor. Bu değişim ve dönüşüm karşısında toplumun ihtiyaç duyabileceği alanlarda, ihtiyaçlarına karşılık verebilecek donanımlı insanlara ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığında, din görevlisi olan çalışanların daha iyi hizmet vermesi amacıyla kuruldu. 1976 yılında temeli atılan bu merkezlerden Türkiye’de 10 ayrı şehirde var. 14 Ekim 2017’de içinde bulunduğumuz binanın temeli atılmıştır. Toplam 9 bin 500 metrekare alana sahip bu binada 11 eğitim görevlisi 9 idari personelle birlikte toplam 106 kursiyerle eğitim yapılmaktadır. Toplam 3 kadın öğrenci olmak üzere 2’de Kırgız öğrencimiz var” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Manevî eğitim veren bu kurumlarımızdan her biri öğrencilerimizle, evlâtlarımızla güzelleşen birer çiçek bahçesidir. Su istiyorlar, güneş istiyorlar, yani sevgi ve emek istiyorlar. Bu bahçeye emek veren her hocamız, hayırseverimiz veya eğitim gönüllümüz bilsin ki bu emek vatanımıza, Milletimize ve ortak geleceğimize verilmiş bir emektir. Bir millet, eğitim hayatını ciddiye aldığı ölçüde başarılı, örnek ve nitelikli bireyler yetiştirir. Milletlerin geleceğini de o nitelikli insanlar inşa ederler” dedi.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Türkiye’de on merkezden biri de Kocaeli’de ve bu alanda hizmet vermeye başladı ve önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetlerin buradan diyanet personelimize ve buradan yararlanmak isteyen herkese verilebileceğini görmekte bizleri büyük bir memnuniyet içerisinde bırakıyor. Burası daha önce yapılmış ve atıl kalan bir alandı, bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için diyanet işleri başkanlığımıza dini yüksek ihtisas merkezi olmak üzere değerlendirildi ve diyanet işleri başkanlığımızda bunu sahiplenerek burada çalışmalarını başlattı. Burada bir hizmet merkezine ihtiyaç vardı ve bu ihtiyacın temeli de Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından atıldı. Bugün de bu merkezin inşaatının bittiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, çalışma arkadaşlarına böylesine önemli bir tesisi ilimize ve diyanet işleri başkanlığımıza kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.”diyen Sayın Valimiz tesisin ilimize, bölgemize ve tüm İslam Âlemine hayırlı olmasını diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş yapmış olduğu konuşmalarında ise; "Rabbimiz ilk 5 ayette okumanın, öğrenmenin, kalemin öneminden bahsediyor. Bu da şu anlama geliyor. Bu ümmetin çocuklarının elinden kitap, kalem eksik olmayacak."
"Bugün öyle güzel bir mekanın açılışını yapıyoruz ki burada ilim öğrenilecek ve insanlığın irşadı olarak kullanılacak. Burada peygamber varisleri yetiştirilecek. İlim olmadan din hizmeti olmaz."
"Eğer biz doğru dini bilgiyi, Kur'an ve sünnet ile sünnet çizgisinde elde ettiğimiz bilgiyle insanımızı donatmazsak, o zaman bu boşluğu bazen aşırı uçlarda olan, sünneti hafife alan kişiler bazen sünnet ile hurafeyi karıştırıp bunu din haline getiren kesimler dolduruyor. Bunun da acısını yaşıyoruz. O zaman diyoruz ki, en çok istismar edilen unsurlardan birisi dindir. Dinin istismar edilmesini önleyecek olan da biziz. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri, imam hatip liseleri. Yani programıyla doğru müfredatıyla yetiştirmiş olduğumuz talebelerin mihraplarda, minberlerde, kürsülerde olması bu istismarı önleyecek en önemli faktördür. İşte Dini Yüksek İhtisas Merkezleri bunun için vardır."

Sayın Erbaş konuşmasının sonunda, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, projeye destek veren Vali Hüseyin Aksoy'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.