07.07.2020

Abdullah BOZ

ABDULLAH BOZ
EĞİTİM GÖREVLİSİ

( Branşı: Kur'an-ı Kerim, Yan Branşı: Kur'an-ı Kerim )

Abdullah BOZ, Aslen Amasya - Gümüşhacıköy Kızık köyünden olup, 1962 yılı Çorum’un Deller köyünde doğdu. İlkokulu 1973 yılında köyünde tamamladı. Babası din görevlisi olduğundan ilk Kuran eğitimini babasından aldı. Hafızlığını İstanbul Draman Tercüman Yunus Kuran Kursunda 1976 da bitirdi. Aynı yıl İstanbul İmam Hatip Lisesine kaydolup, 1983 yılında mezun oldu. 1983 –1985 yılları arasında Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Kur’an Kursunda Kur’an Kursu Öğreticiliği ve 1985-1991 yɪllarɪ arasɪnda da Kastamonu İlim Yayma Cemiyetinde Yurt Müdürlüğü yaptı. 1991 -1998 yılları arasında Bursa – İznik İlçesine Bağlı Tacir Köyü ve Boyalıca Kasabasında Kuran Kursu öğreticiliği görevlerinde bulundu. 1994 yılı İşletme Fakültesini bitirdi. 1995 yılı kısa dönem askerliğini Tekirdağ’ da yaptı. 1998 – 2001 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 7. Dönem Kıraatı Aşere –Takrib ve Tayyibe Kursunu dönem 1.si olarak tamamladıktan sonra 2002 yɪlɪ Şubat ayɪnda Elazığ–Harput Eğitim Merkezine Öğretmen olarak atandı. 2004 yılında İlahiyat Ön lisansı bitirdi.

”Kıraatı Aşere İçin Kavaid Mecmuası ( Osmanlıca ) - 10 Kıraat İmamının Kıraat İhtilafları – Kuran Tarihi ( seminer din görevlilerine)  Mehmet Zihni Efendinin “Dürri Yetim” kavlüs Sedid fi İlmi Tecvit tercemesi – Tecvidin Çizelge Halinde yazılması- İbtida –Vakıf ve Vasıl Kuralları (seminer )”  Tecvit İlmi - Kuran Tilavetinde Öğretim Yöntemleri” çalışmaları arasındadır.

2005 yılı Haziran ayından itibaren yurt dışı görevi için Hollanda – Harderwijk Mehmet Akif Ersoy Camiine görevlendirildi. 15 Temmuz 2009 yɪlɪnda yurt dɪşɪ görevini tamamladı. 2009 Kasım ayında Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezine atandı. 2012 Ağustos – 2013 Haziran ayları arasında Müftü Yusuf Karali eğitim Merkezin de görevli olarak çalıştı ve 28 Din Görevlisine Aşere - Takrip İcazeti verdi. 2014 Kasım ayında da Tekirdağ Müftülüğüne bağlı Din Görevlilerinden 5 kişiye de Aşere İcazeti verdi. Estonya, Bulgaristan ve İsviçre de değişik yıllarda Ramazan aylarında yurt dışı görevi yaptı. Manisa, Bursa ve Rize Eğitim merkezlerinde görevlendirmek suretiyle aktif görevleri oldu. 2016 Haziran ayı itibariyle Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü