10.04.2017

Halil İbrahim PURAL

HALİL İBRAHİM PURAL
EĞİTİM GÖREVLİSİ

( Branşı: Tefsir, Yan Branşı: Arapça )

Halil İbahim PURAL, Giresun Alucra’da doğdu. İlkokulu Beyoğlu Piripaşa İlköğretim Okulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nde, üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. 2004 yılında Kars’a imam olarak atandı. Daha sonra İstanbul - Üsküdar Kirazlıtepe Büyük Camii’nde iki yıla yakın müezzin-kayyımlık yaptı. Bu görevinin ardından 2010 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. 2011 yılında açılan eğitim görevliliği sınavını kazanarak Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne tefsir ve arapça eğitim görevlisi olarak atandı. Haziran 2015 tarihinde Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz açılınca, naklen buraya tayin oldu ve halen Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim görevlisi olarak devam etmektedir.

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü